24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

Category : НОВИНИ

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ ЕКИПА НА ИН „ЕВРОПА ДИРЕКТНО” ПО СЛУЧАЙ 24 МАЙ – ПРАЗНИК НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ, НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА

 

УВАЖАЕМИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ,

ПРОСВЕТНИ И КУЛТУРНИ ДЕЙЦИ,

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ, СКЪПИ УЧЕНИЦИ

За нас е удоволствие да ви поздравим по случай Деня на българската просвета и култура, и на славянската писменост!

Всяка година 24 май идва със светлината на своята тържественост, пренесъл възрожденския си дух през вековете, утвърдил се, като най-светлият, най-съкровеният, най-българският празник!

Това е денят на буквите, на просветата, и празник на духа. Нека в този ден да преклоним с почит глави пред славното дело на Светите равноапостоли Кирил и Методий.

Да се преклоним и пред духовния подвиг на техните ученици – великите първоучители, съхранили корените на българската идентичност. Днешният празник се свързва с творчеството, образованието, науката и духовността. На този ден благодарност заслужават хората, които съхраняват родния ни език и възпитават поколенията след нас.

Уважаеми преподаватели,

пожелаваме ви все така с любов и внимание да продължите да извършвате великата си мисия – да образовате нашите деца, бъдещето на майка България. Нека творческият ви устрем бъде възнаграден, чрез успехите на вашите възпитаници. А вие ученици, обичайте, ценете и пазете своя език и култура. Не забравяйте, че чрез него получавате знание, а знанието е прозорец към света.

Желаем ви здраве, реализирани мечти и широко отворени врати по пътя на усъвършенстването ви!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК


СЪБИТИЯ ЗА 2021 ГОДИНА

  • ОБУЧЕНИЕ НА ПЕДАГОГИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТИ
  • ГРАЖДАНСКИ ДИАЛОГ
  • ГРАЖДАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ

Моля, последвайте ни в социалните медии!

error: Content is protected !!