ЕКИП

Красимир Лойков

Krasimir LoykovЗдравейте, казвам се Красимир Лойков, но приятелите и колегите се обръщат към мен накратко с Краси и се чувствам комфортно с това.

През далечната 1983 г. стартира трудовата ми кариера като учител в едно училище в кв. „Столипиново” в Пловдив. След три години  вече, работих като училищен психолог и след още седем вече бях в обучителния сектор за възрастни.

Едно „птиче” бе кацнало на рамото ми и го последвах. Не съжалявам от полета, в който това „птиче” ме водеше. Получих сериозна допълнителна квалификация – извън магистърската си – надграждащи обучения – в САЩ, Великобритания, Германия, Италия и още поне 10-15 държави от ЕС и извън него.

В периода 2003 – 2008 работих като директор „Международно сътрудничество и европейска интеграция” в община Пловдив. Духът ми бе в гражданството,  в необходимостта те да бъдат информирани и подкрепяни за разкриване и откриване на собствените личности и за развитие на обществения потенциал.

Повече от 12 години преподавам като хонорован преподавател в Пловдивски университет, Европейски колеж по икономика и управление, Варненски свободен университет и др.

Имам над 300 разработени проекта. 120 от тях са успешни. В над 80 проекта съм бил техен ръководител, както и съм участвал като ключов експерт в национални и международни проекти. Имам разработки поне на 20 нови за България системи в обучението, проведени над 1000 обучения с над 20  000 участника.

Вдъхновен съм, че Център „Образование за демокрация” инициира своя проект за създаване на ИРСУ – „Институт за развитие на социални умения”, който предлага дейности в пълно съответствие на Регионалната политика на „Европа 2020”.

Лично аз и колегите работим с основния принцип: „Благоденствието на народа е върховен закон.


Цветелина Манева

Казвам се Цветелина Манева, но всички се обръщат към мен с краткото Цвети ( и да си призная предпочитам това обръщение).

Нося името на най-прекрасното Божие и природно творение – ЦВЕТЯТА (и част от името на баба си) и също като тях съм щастлива, удовлетворена и прекрасна, когато наоколо има в големи количества светлина, топлина и любов… (това май е валидно за всички хора).

Книгите, шоколада, психологията и любимите мъже (съпругът и синът ми) са другите ми изкушения – не успявам да устоя на нито едно от тях.

А това, което ме вдъхновява и е движеща сила за мен, са хората – хората такива, каквито са!

Обичам хората, харесвам хората, провокирам се от хората. Обучавам ги, уча се от тях, работя за и с тях, говорим си, слушаме се, контактуваме, взаимно се консултираме, съветваме, допълваме,  образоваме, удовлетворяваме, обогатяваме… и още много, в зависимост от обстоятелствата и ситуацията… и Колкото повече – толкова повече!

Точно това мое вдъхновение ме провокира да избера психологията за своя професия. Уникално е, действа ми като зарядно устройство.
Използвам този заряд и същото вдъхновение и в другото си професионално поприще – Обучител-консултант по организационно развитие и развитие на социални умения. Удовлетворяващо, обогатяващо, несравнимо е.

И нищо от този заряд и енергия не задържам за и в себе си. Мултиплицирам.

Знам със сигурност, че който може и знае, трябва да предава нататък, за да има и други, които знаят и могат… и така нататък, и така нататък… защото никой от нас не знае всичко, но всеки от нас знае по нещо!

Вярвам в ученето през целия живот.

Убедена съм, че то не трябва да приключва там някъде със завършването на училището и университета. Понякога от нас се изискват знания и умения, които не се преподават там

Ето тези знания и умения са голямата ми тръпка – посветена съм на използването на алтернативните форми на обучение, с помощта на които могат да бъдат усвоени, надградени, развити и приложени всички онези знания и умения, необходими в социалното и професионалното ни развитие.

Работата в  ИРСУ – институт за развитие на социални умения е реализирана моя мечта. Шанс и възможност да правя това, което обичам.


Пламена Георгиева

пламена георгиеваКръстена съм  Пламена . По едно време станах и Георгиева.

През целия ми живот досега, твърде често ми се случваше все нещо да уча ( какво ли не!? ) – няма да се хваля, но през последните 6 – 7 години знайно защо, се занимавам с Психология – Магистър съм по Приложна психология ( ПУ « Паисий Хилендарски « ) и Обучител по организационно развитие и развитие на социални умения ( Център « Образование за демокрация « – гр. Пловдив ). И колкото повече набирам скорост, толкова повече ми харесва!

И не за друго, просто обичам да контактувам с хора, с нови и нови хора. Да предавам знания и умения, които съм трупала през годините. Но и да получавам такива, да има връзки – обратни и всякакви други, които обогатяват и те карат да се чувстваш горд от това, че си полезен!

Това е и целта ми – развитие и обогатяване, учене през целия живот и предаване на тези знания на хората. Усъвършенстване в професията ми, която изключително много харесвам.

Питате дали не е уморително? – Нее, стига ми да погледна цветята си, да чуя песента на птиците, да изпусна „парата„ като си купя нова книга и съм готова за нови победи, победи над самата себе си.

Сега голямата ми тръпка е да работя за ИРСУ – Институт за Развитие на Социални Умения, където се чувствам като в един специален храм, храм, където научавам много – каквото и както трябва, и какво не трябва.

А иначе се придържам към изречението: „ ТЪРПЕНИЕ, ПОДГОТОВКА и УПОРСТВО. Всичко друго е детайли.“

Е, това е за мен. Повече – като се видим!


Григор Григоров

Grigor GrigorovКазвам се Григор Александров Григоров – Гришата.

В момента живея в Пловдив. Този момент обаче е от доста години. Иначе съм от Северо – Запада.

По професия съм Магистър по биология и химия, но нещо ми се стори недостатъчно и станах Магистър по Управление на Човешките Ресурси. Все от Пловдивския Университет.  В един момент и това ми се стори малко и се изучих за Обучител/ Треньор по Организационно развитие и развитие на социални умения/ Център „ Образование за демокрация „ – Пловдив и ето тук вече си намерих мястото – много ми харесва, не за друго, а най – вече поради факта, че работя с хора.

Обичам да трупам знания, много знания, всякакви, просто съм любознателен.  А най – голямото удовлетворение е когато предавам тези знания и умения на хората, които обучавам.

През всичките тези години досега съм работил много неща – бил съм Супервайзор, бил съм Мениджър развитие на пазара, Зонален мениджър, Регионален мениджър, в сферата на Маркетинга и Рекламата, бил съм Управител, даже и охрана. Но най – голяма е тръпката когато обучаваш, когато предаваш трупаните знания през годините на тези, които имат нуждата от това и те също да се учат.

Участвам и в конференции като фасилитатор/ модератор.

Имам една друга голяма страст – футбола, но не по – малка е и страстта да пътувам и за учудване или не – да отглеждам цветя. Страстите ми ме успокояват, допринасят за качествен релакс и събиране на мислите. И после зареден и изпълнен с енергия, започвам отново.

Какво започвам ли? – Последното предизвикателство за мен е да работя за ИРСУ – Институт за Развитие на Социални Умения. Разбира се, че като Обучител / Треньор.

Там работата не е работа, там тя е едно огромно удоволствие! Така ми е добре! , както се пее в една песен и съм щастлив от това!

Заповядайте да споделяме знания и щастие!


Стоян Петров

Stoyan Petrov

Ето ме и мен …

Здравей, уважаеми читателю на моето представяне … позволи си да продължиш надолу и да изчетеш следващите редове…

Ще ти разкажа една стара притча, която гласи следното:

Който иска бързи успехи и постижения за кратко време, да следва пътя на тиквената семка,  която в няколко месеца пораства, узрява и бива изядена, но ако трябва да се направи солидно и трайно дело, трябва да се следва трудният път на жълъда. Много десетилетия са необходими, докато един истински дъб разпери клони и стане прибежище както на човека, така и на птиците. Този дъб прeживява векове и битието му не свършва с едно угощение, както тиквата. „

Притчата достигна до мен, когато бях на 18, увлечен от философията. С мой труд на философска тема спечелих първо място в конкурс и бях приет за редовен студент. Така тръгна и моя академичен път по подобие на дъба от притчата – едно десетилетие разпервам клони в науката, която се оказа доста надграждаща и обогатяваща личността ми. Преминах през различни школи и учебни заведения, придобих няколко висши образования, клалификации и курсове. Ученето и страстта към опознаването на нови сфери винаги е било приоритет за мен.

Професионално в организацията съм ангажиран с менторството на студенти от различни учебни заведения на територията на страната и стажуващи студенти от чуждестранни университети.  Горд съм, че с труда ми и взаимната ни работа успяхме да заемем позиция сред първите водещите организации, с които университетите предпочитат да работят.

Трудовият ми път в организацията стартира като Експерт „Управление на човешки ресурси“ и така заедно работим по проекти от години. Консултант съм към Европейски информационен център „Европа Директно“ за правата на хората в ЕС и ИРСУ Институт за развитие на социални умения.

По образование и призвание съм психолог и консултант при хранителни нарушения. В моята практика давам консултации и оказвам психо-емоционална подкрепа на клиенти с нарушен контрол в храненето. /Емоционално хранене и неконтролирано преяждане, Хиперфагия, Анорексия, Булимия, Орторексия/.

Извън професионалното ми амплоа, се определям като интересен и забавен човек, притежавам знания в доста сфери. Не скучая, винаги намирам нещо интересно в това което върша. Обичам да изследвам и да прониквам в по-дълбоката същност на нещата като цяло. Притежавам жизнен и приключенски дух. Харесвам необикновените, изключителните и различните неща. Смятам себе си за почтен човек. Харесвам естетиката, музиката, природата, хората, животните, облаците от памук, дъгата, дъжда, слънцето … може би всичко.

Благодаря, че прочете моето представяне!

Поздрави, Стоян !

aneta1     Анета Димитрова

                                           bianka      Проф. д-р Биянка Торньова

dima         Дима Аксиева

 milena         Милена Иванова                                      tosho  Тодор Димов


СЪБИТИЯ ЗА 2021 ГОДИНА

  • ОБУЧЕНИЕ НА ПЕДАГОГИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТИ
  • ГРАЖДАНСКИ ДИАЛОГ
  • ГРАЖДАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ

Моля, последвайте ни в социалните медии!

error: Content is protected !!