КОНКУРС ЗА РИСУНКА „МОЯТА ЗЕЛЕНА ЕВРОПА“

КОНКУРС ЗА РИСУНКА „МОЯТА ЗЕЛЕНА ЕВРОПА“

Category : НОВИНИ

Информационен център „Европа Директно – Пловдив” в партньорство с Център „Образование за демокрация” обявяват детски конкурс за рисунка на тема: „Моята зелена Европа”.

Целите на конкурса са:

Основната цел на конкурса и изложбата с детски рисунки на тема: „Моята зелена Европа“ е насочена към удовлетворяване потребностите на целивите групи: чрез творчеството и инструментариума на изобразителното изкуство да се стимулира дискусия сред децата, техните семейства и учители за глобалния проблем със замърсяването и чрез изразните средства на изкуството и преживяванията в творческия процес да се утвърждава позитивното отношение на хората в Пловдив и региона към опазването на околната среда в ЕС и по света.

Получените рисунки по темата ще бъдат оценени от широкото гражданство – родители, учители ученици и др. и в началото на месец юни ще бъдат експонирани на изложба в публично пространство в  централната градска част на Пловдив.

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ:

В конкурса могат да участват деца на възраст от 4 до 10  години, разпредени в две възрастови групи:

            І група – деца от  4 до 6 години;

            ІІ група – ученици от 7 до 10 години.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ И ТВОРБИТЕ:

Допускат се рисунки, изработени с акварелни, темперни бои или цветни моливи с послание: „Аз и ти заедно в зелена Европа“. Рисунката трябва да бъде с размер на листа 35/50 см. или блоков лист, без паспарту.

Ще се приемат и он-лайн изпратени снимки на детските рисунки /с телефон, фотоапарат, или сканирани/ рисувани от децата във времето на обявеното извънаредно положение поради „коронавируса” в България.

Всяка рисунка трябва да бъде придружена с данни за участника в конкурса. За целта е необходимо при изпращане на хартиен носител на всяка представена рисунка на гърба или в електронното и предоставяне да бъдат посочени следните данни:

– име, презиме и фамилия;

– възраст;

– населено място, детско заведение или училище;

– адрес (пощенски код, населено място, точен адрес, телефон за връзка).

СРОК ЗА ПОДАВАНЕ НА ТВОРБИТЕ

Конкурсните творби се предоставят  в периода 20 март – 08 май 2020 г.:

  1. На място в офиса на ИЦ „Европа Директно – Пловдив” или по пощата на адрес:

град Пловдив, п.к. 4000, ул. ”Константин Фотинов” № 15;

  1. По електронен път на ел. поща: eudirect.plovdiv@centerbg.org
  2. При различните варианти за участие в конкурса, моля изапишете следния текст върху плика или в електронното писмо: ЗА УЧАСТИЕ В ДЕТСКИ КОНКУРС ЗА РИСУНКА „МОЯТА ЗЕЛЕНА ЕВРОПА”.

ОЦЕНЯВАНЕ:

Специално за популяризирането на детските творби, учениците, родителите, учебните заведения и участието на гражданството в оценяването ще бъде направена целева „папка” във Фейсбук страницата на Европа Директно – Пловдив – https://www.facebook.com/europedirectplovdiv/, която всеки ще може да посети и да даде своя глас. Гласовете на хората ще присъдят І-во, ІІ-ро и ІІІ-то място.

НАГРАДИ:

Първите три рисунки в двете възрастови групи получили най-много харесвания във фейсбук страницата ни, ще получат предметни награди. А всички участвали ще получат грамоти. Номинираните в конкурса за детска рисунка  ще бъдат обявени на 1 юни – Деня на детето, а наградите и грамотите им ще бъдат изпратени по пощата на посочените от тях адреси.

  • От името на Информационния център призовавме учителите и родителите да споделят със своите деца и ученици, че през ваканцията биха могли да творят и в домовете си.

Допълнителна информация за конкурса може да получите на:

e-mail: eudirect.plovdiv@centerbg.org,

web: http://eudirect-plovdiv.centerbg.org/ и www.centerbg.org

Facebook на Европа Директно – Пловдив:

https://www.facebook.com/Europe-Direct-Plovdiv-1465006503716692/

тел.: 0888625096

лице за контакт: Красимир Лойков


СЪБИТИЯ ЗА 2021 ГОДИНА

  • ОБУЧЕНИЕ НА ПЕДАГОГИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТИ
  • ГРАЖДАНСКИ ДИАЛОГ
  • ГРАЖДАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ

Моля, последвайте ни в социалните медии!

error: Content is protected !!