С КАКВО МОЖЕМ ДА ВИ БЪДЕМ ПОЛЕЗНИ?

Обучения

Независимо от формата на събитието – тренинг, обучение, презентация обучителна сесия, семинар или уъркшоп, ние се придържаме към максимата професионализъм, отдаденост, устрем и плам. Убедени сме, че който може и знае, трябва да предава нататък, за да има шанс и другите да знаят и могат.

Проекти

Център “Образование за демокрация” има над 300 проекта реализари в рамките на 20 години.

Консултации

Предлагаме консултации при разработване и управление на проекти и индивидуална и групова психологическа терапия

обучения

Последни новини

Център „Образование за демокрация“ обявява отворено обучение на тема „Разработване и управление на проекти“ – 24 – 25 март 2018 година

Tags : 

В това обучение ще получите информация и познания за типове европейски програми; възможности за финансиране на проекти от междуправителствени програми; програми от САЩ и др. Ще придобиете практически умения за изграждане на логическия модел на проекта и „тънкости“ в попълването на проектния формуляр. Разработване на проектния бюджет, задължителните приложения. Добри и лоши практики при управлението на

Read More

Защитен: Активната класна стая

Tags : 

Няма откъс, защото публикацията е защитена.

Read More

Бюлетин 217 – Нови конкурси и програми за проекти

Tags : 

Уважаеми колеги и приятели,
В периода 16 ноември до 29 ноември 2017 година Център „Образование за демокрация“ съвместно с информационен център „Европа Директно – Пловдив“ са идентифицирали нови програми и конкурси за проекти, които са обобщени в поредния 217 брой на нашия информационен бюлетин.
Можете да го изтеглите от тук –Бюлетин 217

Read More

Бюлетин 216 – Нови конкурси и програми за проекти

Tags : 

 
Уважаеми колеги и приятели,
В периода 02 ноември до 15 ноември 2017 година Център „Образование за демокрация“ съвместно с информационен център „Европа Директно –  Пловдив“ са идентифицирали нови програми и конкурси за проекти, които са обобщени в поредния 216 брой на нашия информационен бюлетин.
Можете да го изтеглите от тук –Бюлетин 216

Read More

Бюлетин 215 – Нови конкурси и програми за проекти

Tags : 

 
Уважаеми колеги и приятели,
В периода  26 октомври – 01 ноември 2017 година Център „Образование за демокрация“ съвместно с информационен център „Европа Директно –  Пловдив“ са идентифицирали нови програми и конкурси за проекти, които са обобщени в поредния 215 брой на нашия информационен бюлетин.
Можете да го изтеглите от тук –Бюлетин 215

Read More

Бюлетин 214 – Нови конкурси и програми за проекти

Tags : 

Уважаеми колеги и приятели,
В периода  12 октомври – 26 октомври 2017 година Център „Образование за демокрация“ съвместно с информационен център „Европа Директно – Пловдив“ са идентифицирали нови програми и конкурси за проекти, които са обобщени в поредния 214 брой на нашия информационен бюлетин.
Можете да го изтеглите от тук –Бюлетин 214

Read More

Бюлетин 213 – Нови конкурси и програми за проекти

Tags : 

Уважаеми колеги и приятели,
В периода  28 септември— 11 октомври 2017 година Център „Образование за демокрация“ съвместно с информационен център „Европа Директно – Пловдив“ са идентифицирали нови програми и конкурси за проекти, които са обобщени в поредния 213 брой на нашия информационен бюлетин.
Можете да го изтеглите от тук –Бюлетин 213

Read More

Бюлетин 212 – Нови конкурси и програми за проекти

Уважаеми колеги и приятели,
В периода  21 септември— 27 септември 2017 година Център „Образование за демокрация“ съвместно с информационен център „Европа Директно – Пловдив“ са идентифицирали нови програми и конкурси за проекти, които са обобщени в поредния 212 брой на нашия информационен бюлетин.
Можете да го изтеглите от тук –Бюлетин 212

Read More

Бюлетин 211 – Нови конкурси и програми за проекти

Tags : 

Уважаеми колеги и приятели,
В периода  15 септември— 20 септември 2017 година Център „Образование за демокрация“ съвместно с информационен център „Европа Директно – Пловдив“ са идентифицирали нови програми и конкурси за проекти, които са обобщени в поредния 211 брой на нашия информационен бюлетин.
Можете да го изтеглите от тук –Бюлетин 211

Read More

Бюлетин 210 – Нови конкурси и програми за проекти

Tags : 

Уважаеми колеги и приятели,
В периода  08 септември— 14 септември 2017 година Център „Образование за демокрация“ съвместно с информационен център „Европа Директно – Пловдив“ са идентифицирали нови програми и конкурси за проекти, които са обобщени в поредния 210 брой на нашия информационен бюлетин.
Можете да го изтеглите от тук –Бюлетин 210

Read More

Бюлетин 209 – Нови конкурси и програми за проекти

Tags : 

Уважаеми колеги и приятели,
В периода 03 август — 06 септември 2017 година Център „Образование за демокрация“ съвместно с информационен център „Европа Директно – Пловдив“ са идентифицирали нови програми и конкурси за проекти, които са обобщени в поредния 209 брой на нашия информационен бюлетин.
Можете да го изтеглите от тук –Бюлетин 209

Read More

Бюлетин 208 – Нови конкурси и програми за проекти

Tags : 

Уважаеми колеги и приятели,
В периода  27 юли — 02 август2017 година Център „Образование за демокрация“ съвместно с информационен център „Европа Директно – Пловдив“ са идентифицирали нови програми и конкурси за проекти, които са обобщени в поредния 208 брой на нашия информационен бюлетин.
Можете да го изтеглите от тук –Бюлетин 208

Read More

Бюлетин 207 – Нови конкурси и програми за проекти

Tags : 

Уважаеми колеги и приятели,
В периода 20 юли – 26 юли 2017 година Център „Образование за демокрация“
съвместно с информационен център „Европа Директно – Пловдив“ са идентифицирали нови програми и конкурси за проекти, които са обобщени в поредния брой 207 на нашия информационен бюлетин.
Можете да го изтеглите от тук – Бюлетин 207

Read More

Бюлетин 206 – Нови конкурси и програми за проекти

Tags : 

Уважаеми колеги и приятели,
В периода от 13 юли – 19 юли 2017 година Център „Образование за демокрация“ съвместно с информационен център „Европа Директно – Пловдив“ са идентифицирали нови програми и конкурси за проекти, които са обобщени в поредния брой 206 на нашия информационен бюлетин.
Можете да го изтеглите от тук – Бюлетин 206

Read More

Бюлетин 205 – Нови конкурси и програми за проекти

Уважаеми колеги и приятели,
В периода 06 юли — 12 юли 2017 година Център „Образование за демокрация“ съвместно с информационен център „Европа Директно – Пловдив“ са идентифицирали нови програми и конкурси за проекти, които са обобщени в поредния 205 брой на нашия информационен бюлетин.
Можете да го изтеглите от тук –Бюлетин 205

Read More

Бюлетин 204 – Нови конкурси и програми за проекти

Tags : 

Уважаеми колеги и приятели,
В периода 29 юни — 05 юли 2017 година Център „Образование за демокрация“ съвместно с информационен център „Европа Директно – Пловдив“ са идентифицирали нови програми и конкурси за проекти, които са обобщени в поредния 204 брой на нашия информационен бюлетин.
Можете да го изтеглите от тук –Бюлетин 204

Read More

Бюлетин 203 – Нови конкурси и програми за проекти

Tags : 

Уважаеми колеги и приятели,
В периода 15 юни — 28 юни 2017 година Център „Образование за демокрация“ съвместно с информационен център „Европа Директно – Пловдив“ са идентифицирали нови програми и конкурси за проекти, които са обобщени в поредния 203 брой на нашия информационен бюлетин.
Можете да го изтеглите от тук –Бюлетин 203

Read More

Бюлетин 202 – Нови конкурси и програми за проекти

Уважаеми колеги и приятели,
В периода 08 юни — 14 юни 2017 година Център „Образование за демокрация“ съвместно с информационен център „Европа Директно – Пловдив“ са идентифицирали нови програми и конкурси за проекти, които са обобщени в поредния 202 брой на нашия информационен бюлетин.
Можете да го изтеглите от тук – Бюлетин 202

Read More

Бюлетин 201 – Нови конкурси и програми за проекти

Tags : 

Уважаеми колеги и приятели,
В периода 02 юни – 07 юни 2017 година Център „Образование за демокрация“ съвместно с информационен център „Европа Директно – Пловдив“ са идентифицирали нови програми и конкурси за проекти, които са обобщени в поредния 201 брой на нашия информационен бюлетин.
Можете да го изтеглите от тук – Бюлетин 201

Read More

Бюлетин 200 – Нови конкурси и програми за проекти

Tags : 

Уважаеми колеги и приятели,
В периода 24 май — 31 май 2017 година Център „Образование за демокрация“ съвместно с информационен център „Европа Директно – Пловдив“ са идентифицирали нови програми и конкурси за проекти, които са обобщени в поредния 200 брой на нашия информационен бюлетин.
Можете да го изтеглите от тук – Бюлетин 200

Read More

Бюлетин 199 – Нови конкурси и програми за проекти

Tags : 

Уважаеми колеги и приятели,
В периода 17 май — 24 май 2017 година Център „Образование за демокрация“ съвместно с информационен център „Европа Директно – Пловдив“ са идентифицирали нови програми и конкурси за проекти, които са обобщени в поредния 199 брой на нашия информационен бюлетин.
Можете да го изтеглите от тук – Бюлетин 199

Read More

Бюлетин 198 – Нови конкурси и програми за проекти

Tags : 

Уважаеми колеги и приятели,
В периода 10май — 17 май 2017 година Център „Образование за демокрация“ съвместно с информационен център „Европа Директно – Пловдив“ са идентифицирали нови програми и конкурси за проекти, които са обобщени в поредния 198 брой на нашия информационен бюлетин.
Можете да го изтеглите от тук –Бюлетин 198
    

Read More

Бюлетин 197 – Нови конкурси и програми за проекти

Уважаеми колеги и приятели,
В периода 04 май — 10 май 2017 година Център „Образование за демокрация“ съвместно с информационен център „Европа Директно – Пловдив“ са идентифицирали нови програми и конкурси за проекти, които са обобщени в поредния 197 брой на нашия информационен бюлетин.
Можете да го изтеглите от

Read More

Бюлетин 196 – Нови конкурси и програми за проекти

Уважаеми колеги и приятели,
В периода 27 април — 03 май 2017 година Център „Образование за демокрация“ съвместно с информационен център „Европа Директно – Пловдив“ са идентифицирали нови програми и конкурси за проекти, които са обобщени в поредния 196 брой на нашия информационен бюлетин.
Можете да го изтеглите от тук – Бюлетин 196

Read More

Младежко изложение „Create your future”

На 26.04.2017 в Младежки център Пловдив проведе първото по рода си младежко изложение в България „Create your future”. Европа Директно – Пловдив заедно с Център „Образование за демокрация“ взеха участие на изложението и споделиха една шатра и маса за информационни материали. Инициатор и организатор на събитието бе Национална мрежа на младежките центрове, която включи младежките

Read More

Бюлетин 195 – Нови конкурси и програми за проекти

Уважаеми колеги и приятели,
В периода 20 април — 26 април 2017 година Център „Образование за демокрация“ съвместно с информационен център „Европа Директно – Пловдив“ са идентифицирали нови програми и конкурси за проекти, които са обобщени в поредния 195 брой на нашия информационен бюлетин.
Можете да го изтеглите от тук – Бюлетин 195

Read More

Научна конференция за студенти и докторанти на тема „10 години България в Европейския съюз – успехи и предизвикателства” – 20 април 2017 година

Научаната конференция „10 години България в ЕС – успехи и предизвикателства“ се организира от Факултета по икономически и социални науки (ФИСН) на ПУ „Паисий Хилендарски“ със сътрудничеството на Европейски информационен център „Европа директно“ – Пловдив, Център „Образование за демокрация“, Студентски клуб на политолога при ФИСН,  Студентския съвет на университета и Клуба на политолога към ФИСН.
Read More

Бюлетин 194 – Нови конкурси и програми за проекти

Уважаеми колеги и приятели,
В периода 13 април — 19 април 2017 година Център „Образование за демокрация“ съвместно с информационен център „Европа Директно – Пловдив“ са идентифицирали нови програми и конкурси за проекти, които са обобщени в поредния 194 брой на нашия информационен бюлетин.
Можете да го изтеглите от тук – Бюлетин 194

Read More

Бюлетин 193 – Нови конкурси и програми за проекти

Уважаеми колеги и приятели,
В периода 06 април — 12 април 2017 година Център „Образование за демокрация“ съвместно  с информационен център „Европа Директно – Пловдив“ са идентифицирали нови програми и конкурси за проекти, които са обобщени в поредния 193 брой на нашия информационен бюлетин.
Можете да го изтеглите от тук – Бюлетин 193

Read More

Конкурс за детска рисунка на тема „10 години България в ЕС – Децата на Европа“

Европейски информационен център „Европа Директно – Пловдив” заедно с Център „Образование за демокрация” обявяват детски конкурс за рисунка на тема „10 години България в ЕС – Децата на Европа”.
Целите на конкурса са: Чрез творчество и инструментариума на изобразителното изкуство да се стимулира дискусия сред децата, техните семейства и учители за ценностите на ЕС и

Read More

Бюлетин 192 – Нови конкурси и програми за проекти

Уважаеми колеги и приятели,
В периода 10 март — 05 април 2017 година Център „Образование за демокрация“ съвместно  с информационен център „Европа Директно – Пловдив“ са идентифицирали нови програми и конкурси за проекти, които са обобщени в поредния 192 брой на нашия информационен бюлетин.
Можете да го изтеглите от тук – Бюлетин 192

Read More

Бюлетин 191 – Нови конкурси и програми за проекти

Уважаеми колеги и приятели,
В периода 02 февруари — 09 март 2017 година Център „Образование за демокрация“ съвместно  с информационен център „Европа Директно – Пловдив“ са идентифицирали нови програми и конкурси за проекти, които са обобщени в поредния 191 брой на нашия информационен бюлетин.
Можете да го изтеглите от тук – Бюлетин 191

Read More

Обучение „Разработване и управление на проекти“

В периода 24-25 юни 2017 г. от 9:30 часа ще се проведе обучение на тема „Разработване и управление на проекти“ в офиса на Център „Образование за демокрация“.
В това обучение ще получите информация и познания за типове европейски програми; възможности за финансиране на проекти от междуправителствени програми; програми от САЩ и др. Ще придобиете практически

Read More

Бюлетин 190 – Нови конкурси и програми за проекти

Уважаеми колеги и приятели,
В периода 05 януари — 11 януари 2017 година Център „Образование за демокрация“ съвместно  с информационен център „Европа Директно – Пловдив“ са идентифицирали нови програми и конкурси за проекти, които са обобщени в поредния 190 брой на нашия информационен бюлетин.
Можете да го изтеглите от тук – Бюлетин 190

Read More

ОБУЧЕНИЕ ЗА ОБУЧИТЕЛИ

ОБУЧЕНИЕ ЗА ОБУЧИТЕЛИ
НАЧАЛО ЗА 2017 ГОДИНА – 14 ОКТОМВРИ

Обучението включва 4 модулна теоритично-приложна подготовка и практически упражнения след всеки от модулите:

І Модул – „ОБЩУВАНЕ И СЕНЗИТИВНОСТ”;
ІІ Модул – „РЕШАВАНЕ НА КОНФЛИКТИ И СПРАВЯНЕ С ТРУДНИ ПОВЕДЕНИЯ НА УЧАСТНИЦИ В ГРУПАТА”;
ІІІ Модул – „УПРАВЛЕНИЕ ДИНАМИКАТА НА ГРУПАТА И ИЗРАБОТВАНЕ НА МАКРО

Read More

Бюлетин 189 – Нови конкурси и програми за проекти

Уважаеми колеги и приятели,
В периода 16 декември 2016 — 04 януари 2017 година Център „Образование за демокрация“ съвместно  с информационен център „Европа Директно – Пловдив“ са идентифицирали нови програми и конкурси за проекти, които са обобщени в поредния 189 брой на нашия информационен бюлетин.
Можете да го изтеглите от тук –Бюлетин_189

Read More

ІV МОДУЛ „ПРОБЛЕМИ И ДИЛЕМИ В РАБОТАТА НА ТРЕНЬОРА”

ІV МОДУЛ ОТ ПОДГОТОВКАТА НА НОВИ ТРЕНЬОРИ „ПРОБЛЕМИ И ДИЛЕМИ В РАБОТАТА НА ТРЕНЬОРА”

    І. ЦЕЛИ:

Изясняване противоречивия характер на работата на треньора, на трудностите и проблемите, които този характер поражда.
Идентифициране на основните морални проблеми, възникващи в процеса на упражняване на треньорската дейност.
Обсъждане на качествата и ценностната система на ефективния треньор.
Read More

ІІІ МОДУЛ „УПРАВЛЕНИЕ ДИНАМИКАТА НА ГРУПАТА. РАЗРАБОТВАНЕ НА МАКРО И МИКРО ДИЗАЙН НА ОБУЧИТЕЛНИ ПРОГРАМИ”

ІІІ МОДУЛ ОТ ПОДГОТОВКАТА НА НОВИ ТРЕНЬОРИ „УПРАВЛЕНИЕ ДИНАМИКАТА НА ГРУПАТА. РАЗРАБОТВАНЕ НА МАКРО И МИКРО ДИЗАЙН НА ОБУЧИТЕЛНИ ПРОГРАМИ”
І. ЦЕЛИ :
1.Да се повишат способностите на участниците да подготвят успешни обучения като:

оценяват обстановката;
знаят кога да организират и провеждат обучения и кога не;
дефинират ясни желани резултати;
изготвят ефективна програма.

2. Да провеждат

Read More

ІІ МОДУЛ „РЕШАВАНЕ НА КОНФЛИКТИ В ГРУПАТА И СПРАВЯНЕ С ТРУДНИ ПОВЕДЕНИЯ НА УЧАСТНИЦИТЕ”

ІІ МОДУЛ ОТ ПОДГОТОВКАТА НА НОВИ ТРЕНЬОРИ „РЕШАВАНЕ НА КОНФЛИКТИ В ГРУПАТА И СПРАВЯНЕ С ТРУДНИ ПОВЕДЕНИЯ НА УЧАСТНИЦИТЕ”
І. ЦЕЛИ НА ОБУЧЕНИЕТО:

Да се изследват и обсъдят взаимно нагласите на участниците към конфликта и се дефинират техните представи към конфликтната ситуация с възможности за развитие и задодовяване на съвместни интереси;
Да се запознаят с основните

Read More

І МОДУЛ “ОБЩУВАНЕ И СЕНЗИТИВНОСТ”

Модулно обучение за подготовка на нови обучители „Тренинг за треньори“
І МОДУЛ ОТ ПОДГОТОВКАТА НА НОВИ ОБУЧИТЕЛИ  “ОБЩУВАНЕ И СЕНЗИТИВНОСТ” 
02 – 03 ЮНИ 2018 Г.
 
І. ЦЕЛИ НА ОБУЧЕНИЕТО :

Да се повиши личностната и междуличностната  чувствителност на участниците, като условие за управление на малка група.
Да се усвоят ефективни модели за общуване

Read More

Бюлетин 187 – Нови конкурси и програми за проекти

Уважаеми колеги и приятели,
В периода о2 декември — 07 декември 2016 година Център „Образование за демокрация“ съвместно  с информационен център „Европа Директно – Пловдив“ са идентифицирали нови програми и конкурси за проекти, които са обобщени в поредния 187 брой на нашия информационен бюлетин.
Можете да го изтеглите от тук –Бюлетин_187

Read More

Бюлетин 186 – Нови конкурси и програми за проекти

Уважаеми колеги и приятели,
В периода 24 ноември — 01 декември 2016 година Център „Образование за демокрация“ съвместно  с информационен център „Европа Директно – Пловдив“ са идентифицирали нови програми и конкурси за проекти, които са обобщени в поредния 186 брой на нашия информационен бюлетин.
Можете да го изтеглите от тук –Бюлетин 186

Read More

Бюлетин 185 – Нови конкурси и програми за проекти

Уважаеми колеги и приятели,
В периода 17 ноември — 23 ноември 2016 година Център „Образование за демокрация“ съвместно  с информационен център „Европа Директно – Пловдив“ са идентифицирали нови програми и конкурси за проекти, които са обобщени в поредния 185 брой на нашия информационен бюлетин.
Можете да го изтеглите от тук –Бюлетин 185

Read More

Бюлетин 184 – Нови конкурси и програми за проекти

Уважаеми колеги и приятели,
В периода 02 ноември — 16 ноември 2016 година Център „Образование за демокрация“ съвместно  с информационен център „Европа Директно – Пловдив“ са идентифицирали нови програми и конкурси за проекти, които са обобщени в поредния 184 брой на нашия информационен бюлетин.
Можете да го изтеглите от тук –Бюлетин 184

Read More

Бюлетин 183 – Нови конкурси и програми за проекти

Уважаеми колеги и приятели,
В периода 27 октомври — 02 ноември 2016 година Център „Образование за демокрация“ съвместно  с информационен център „Европа Директно – Пловдив“ са идентифицирали нови програми и конкурси за проекти, които са обобщени в поредния 183 брой на нашия информационен бюлетин.
Можете да го изтеглите от тук –Бюлетин 183

Read More

Бюлетин 182 – Нови конкурси и програми за проекти

Уважаеми колеги и приятели,
В периода 29 септември — 27 октомври 2016 година Център „Образование за демокрация“ съвместно  с информационен център „Европа Директно – Пловдив“ са идентифицирали нови програми и конкурси за проекти, които са обобщени в поредния 182 брой на нашия информационен бюлетин.
Можете да го изтеглите от тук –Бюлетин 182

Read More

Бюлетин 181 – Нови конкурси и програми за проекти

Уважаеми колеги и приятели,
В периода 16 септември — 28 септември 2016 година Център „Образование за демокрация“ съвместно  с информационен център „Европа Директно – Пловдив“ са идентифицирали нови програми и конкурси за проекти, които са обобщени в поредния 181 брой на нашия информационен бюлетин.
Можете да го изтеглите от тук – Бюлетин 181

Read More

Бюлетин 180 – Нови конкурси и програми за проекти

Уважаеми колеги и приятели,
В периода 31 август — 15 септември 2016 година Център „Образование за демокрация“ съвместно  с информационен център „Европа Директно – Пловдив“ са идентифицирали нови програми и конкурси за проекти, които са обобщени в поредния 180 брой на нашия информационен бюлетин.
Можете да го изтеглите от тук – Бюлетин 180

Read More

Бюлетин 179 – Нови конкурси и програми за проекти

Уважаеми колеги и приятели,
В периода 21 юли – 28 юли 2016 година Център „Образование за демокрация“ съвместно с информационен център „Европа Директно – Пловдив“ са идентифицирали нови програми и конкурси за проекти, които са обобщени в поредния 179 брой на нашия информационен бюлетин.
Можете да го изтеглите от тук – Бюлетин 179

Read More

РАЗВИЙТЕ СВОИТЕ СОЦИАЛНИ УМЕНИЯ

Моля, последвайте ни в социалните медии!

error: Content is protected !!